A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, és a 4 dl langyos vízzel puha tésztát gyúrunk belőle.Jól kidolgozzuk, hogy ruganyos legyen. Két cipóba osztjuk, és a tetejét megkenjük olvasztott zsírral. Mindegyiket külön lefedjük melegített lábassal. 15-20 percig pihentetjük.
Egy asztalt terítsünk le sima abrosszal, gyengén szórjuk be liszttel, a tésztát tegyük az asztal közepére, és nyújtsuk ki egy picit. Ezután vékonyan kenjük meg zsírral, és kézfejünk segítségével kezdjük el nyújtani. A nyújtást addig végezzük körkörösen, amíg az egész asztalt be nem fedi, és egy picit még le is lóg róla. A rétestésztának hártyavékonyságúnak kell lennie. A széleit kezünkre csavarva leszedjük, és egy picit száradni hagyjuk.
Az almát meghámozzuk, és lereszeljük. Megpároljuk, amíg a levét el nem főli. Ezután a cukorral édesítjük, és megszórjuk fahéjjal. 20 percig állni hagyjuk, majd a levét kinyomkodjuk.
A tésztát megszórjuk a zsemlemorzsával, és a tésztát megtöltjük vele. Az abrosz széleit felemelve a tésztát laposan és lazán összecsavarjuk, Tepsibe tesszük, tetejét zsírral megkenjük, és zsírozott tepsibe téve sütjük.